before the worst

Grubblade klart om blogg tumulten igår. Jag bloggar nog för att jag dels tycker att de är ganska kul och sen för att se gammla inlägg och kolla tillbaka, titta och känna efter hur de var då. Se hur man utväcklas kanske man kan säga?

Trio mys igår,de var susen! Blir nog ett häng ikväll också och övernattning i en 120 säng med tre stycken. Haha
Ska gå och rota fram något  ur kylen, är galet hungrig. Det tar på krafterna att ligga och bada med hårinpackning och ansiktsmask i en timme. Not haha.

Hasta la vista baby

dubbeltrubbel

Hallå!
Dom senaste inläggen har inte varit speciellt väl skrivna eller så.Men få inga höga förväntningar på detta inlägg heller.
 Efter lunchen idag gick vi från matsalen mot skåpen. 9 b,c och d satt dära och en av dom ropar,
- Frida vi läser din blogg högt.
Frida gick  fram till killen som satt och läste och bad han sluta.
Var de för att hon kanke skämdes över att han läste högt eller för att hon hade skrivit något mer privat i det inlägget vet jag inte.
Och här om dagen under lunchen kom en kille i våran klass och satte sig i vårat bord. Vi snckade på ett tag och sen nämner han att han (Johan) brukar läsa Fridas blogg och att han tycker att hon gnäller för mycket på livet.
Vad gör man i ett sånt tillfälle?
Tar ett deep talk med Johan och paratat och resonerar om bloggen eller bara struntar i de?
Efter dagens "högläsning" gick jag och Mona upp till dataselen. Undertiden började vi resonera om bloggar. Vi båda delade åsikt om att modebloggar verkligen är dåliga och om man nån gång kollar in en mode blogg så är de inte för att läsa utan för att kolla på bilder.
Hade jag varit i Fridas situation att min blogg blivigt uppläst högt hade jag nog velat gå och begrava mig levande.
Nu tänker ni säkert men varför bloggar människan då om hon ändå inte vill att sin blogg ska bli läst?
Det vill jag ju absolut men jag har inget motto med att blogga. Så om min blogg nu skulle bli uppläst högt har jag inga vettiga argument att diskutera emot  vid eventuell kritik.

Jag blev väldigt djup här nu men ska ta och gå på en promenad nu och grubbla på den otroligt svåra frågan,
Vad är en bra blogg?






graderna sjunker så fort över land

Lizzan (våran mentor) drog upp ämnet fördommar. Vi fick sitta och diskutera i små gruppe och skriva ner 6 st fördommar man har. Vårat papper fylldes med 6 fördommar. Fjortisar hade många skrivit ner på sian papper. Men var lägger man ribban för att sli stämplad som "fjortis" och vad innebär de?
Jag kom fram till att jag har sjukt mkt fördommar och att jag kanske måste tänka till en extra gång utan att dömma människor så fort.
Har suttit och skrivit ner en massa musik som jag ska ladda ner. Behöver något nytt ljuvligt för öronen. Är galet less på sommarplågorna nu. 
Vi har match på porsön ikväll, men ska inte spela. Har inte tränat så. Men ska iaf fara och kolla med Emma b.
Nä nu ska jag gå och göra något vettigt. Sjukt hängigt inlägg, men här får ni ett roligt klipp.
Ciao!


for the city





Träning idag. Äntligen!

byebye sugar

Jag var inne på struktur, nu gälelr de även mat delen också. På sommarn slarvar jag med maten så mkt. Hoppar över frullen och går direkt på lunch. Nu ska här bli ordning, frukost, lunch, middag och mellanmål.
Var och inhandlade mat med pappa nyss, kylen är fylld av smaskiga frukter och nyttiga grejer. Känner att de kurrar i magen ska nog göra mig lite fruktsallad.
Gick hem från kvantum. Jag går via porsön och när jag är vid elgiganten börjar de att regna. Det finns inte så mkt att göra förutom att traska på. Hemma tog jag av mig allt blött och körde ett ordentligt ben och ryggpass.
Ska gå coh hacka frukt och gå och ta ett snack med syrran, höra om första dagen i 7:an.

Sov gott i den nersläckta stan!


läkarmöte

Låg och tänkte på ett ord på S i natt. På morgonen försökte jag komma på vad ordet var och så först för en stund sen rammlade 50 öringen ner. Struktur var ordet.
Struktur blir de på vardagen nu när skolan börjar. Att slippa vakna och behöva planera vad man ska göra utan att veta att man ska till skolan, känns ändå inte allt för jobbigt. I år blir det att höja upp betygen och så att jag kommer in på den linje jag vill. Just nu lutar de på ledarskap eller entreprenörslinjen.
Kändes faktiskt kul att träffa alla i klassen igen, ett sånt härligt gäng.
Schemat var under förväntan. Vår klass har alltid fått dåliga scheman. Slutar 3 i stort sett varje dag för utom udda veckor då vi slutar 4 typ. Inget att hurra över.
Var med Ronny  ( Frida Ronander) på stan. Hon prövade tröjor och hittade massvis. Den hon köppte var galet snygg.
Själv köpte jag en randig från Indiska, betalade bara 45 kr för den. Hade presentkort på 55 så.
Nu ropar pappa i hallen, ska fara och handla med han sen gå hem från kvantum. Behöver de känner jag. Bloggar ett till inlägg sen


Kryptonite

Har varit hemma nån två timmar nu. När jag kom hem gick jag runt sjön, det är så fruktansvärt skönt. Ränsa skallen och bara tänka, de är givande och jag behöver mina promenader. Hoppade in i duschen och sen hamande jag framför datorn.
Vill hitta på något nu sista kvällen på sommarlovet. Nog för att de är helg och 5 dagar igen och man kan göra vad man vill men iallafall. Sitter och äter en nektarin, den var hur god som helst men de finns ju inget värre än när köttet fastnar mellan tänderna och jag  pillar och pillar, tappert försöker jag få bort köttet men de sitter verkligen fast. Lyssnar på living in the city just. De må vara en gammal låt men man blir glad av den. Kom just på att Carl lindvall sjöng den på en spelning dom hade på skolan. Han gjorde de galant. Tummen upp!
Jag kanske inte är ensam om att på hösten känna ett stort behöv av att alltid ha någon runt mig. Annars kan jag tycka att de är skönt att vara ensam men just på hösten vill jag verkligen ha någon att kolla film med, snacka mysa bara. Att tända ljus när de blir mörkt ute är ju hur mysigt som helst. 
Nä ska ta tag i tillvaron nu och se till att de händer något med kvällen och övertala pappa att vi ska äta något annat än hamburgare. Känner verkligen inte för de.

för mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig



gick rakt emot en vägg

Ska på åter träff med konfan idag. Känner inte riktigt taggen. Var tvungen att fara och köpa en ny luftmadrass och allt.
Är galet trött nu, fick för lite sömn i natt och pratade för länge i telefon.
Ska ringa Jonatan nu sen far vi. Igår kväll for jag till Mika vilket Emma,Elin,Marre och Mona också gjorde. Vi sprang till willys 10 min innan dom stängde för att köpa alla grejer så att vi kunde laga tacos. Köttfärs hade dom ju inte såde blev kykling istället. Hur gått som helst. Alltid lika härlgit att umgås med brudarna. 
Nä nu måste jag gå. 
                


             

ingen skuld i de

Solen och medicinen gjorde sitt. Jag är nu frisk. Men ska äta pencilin hela veckan ut. Sen får jag börja träna. Får nöja mig med promenader runt sjön och köra styrka hemma. Fystesterna har jag ännu inte hunnit eller kunnat göra. Det löser sig säkert men är sjukt orolig.
Ajja ska gå och byta kläder och fixa en cykel så jag tar mig in till stan. Här får nu en underbar låt.

 Enjoy!




blåa ögon

Gick på bio igår kväll, såg mamma mia med Emma, Mona och Marre.
Filmen var väl ingen höjdare. Aningen för mycket sång men klart se värd.
Gick runt sjön idag, otroligt skönt att få luft. Väntar på att Mika ska ringa. Ska nog till henne ikväll.
          




              


                                 

miramar

Ja, då var man hemma igen. Hade utan tvekan kunnat ligga kvar i svarta havet på min luf,madrass och skumpats omkring hej vilt av vågorna. Underbart har de varit. Komma bort, kopplat av. Jag uttrycker mig som en sönderstressad människa men jag kände verkligen hur skönt det var. Jag njöt utav varenda sekund. Läste böcker, solade, badade och lyssnade på musik.
Telefonen hängde med på resan men enbart för att lyssna på musik, den har varit på flygplans läge under hela veckan.. En dator har jag inte ens funderat på att andvända. Tven på rummet har varit på slagen vid något tillfälle men efter ett tag blev huvudet alldeles snurrigt. I Bulgarien dubbar man alla tvprogram, alla filmer. Ja allt är dubbat. För hade det bara varit textat hade man ju förstått engelskan dom pratade men sån tur hade vi inte och vi klarade oss alldeles utmärkt.
På hotellet var de "all in clude" . Man fick under hela dagarna och kvällarna hämta mat,glass fika och dricka. Glassen var helt underbar, hur god som helst. Detsutom var de kulglass och jag åt nog lite för mkt. Men nu är de hårdkörning med maten. Tyskarna utnuttjade dock bandet runt armen väl för att hämta mat och allt. Dom satt vid borden hela dagrarna och bara åt.
Näst sista dagen tänkte jag för mig själv.
- Vi har fan i mig inte haft ett enda bråk, är de möjligt?
Skulle kanske sagt "peppar peppar"  för rätt som de var gick pappa och hämtade kykling. Han kom tillbaka gav kyklingen till Svea och Mathilda. Han gav dom bitar och dom åt. Rätt som de var drev det upp för storm. Mamma kom.
Hon började skälla ut pappa för att han så oansvariget gett dom rosa ofärdig kykling. Han sa lugnt,
- Marie, den hära kyklingen har jag ätit hela veckan de är inget fel på den.
Mamma godtog inte ursäkten och bråket var igång. Nu var de allvar. Klockan var dags för lunch. Familjen splitrades och satte sig i två olika bord. Mamma pratade om pappa, och pappa pratade om mamma. Haha det var sjukt komiskt. Tur att de inte var mer än 2 svenska familjer på hotellet. För detta bråk gick överstyr. Mot dagens slut satt dom bredvid varanndra och pratade vanligt igen. Haha

 Så var de dags att åka hem (tråkigt nog). Bussen kom 02.30 för att ta oss till flygplatsen. Trött som jag var beslöt jag mig för att sova.
Pappa petade till mig efter ett tag.
Jag såg då att min mamma stod lutad över reseledaren på bussen och förklarade högt på engelska att min lillasyser behövde bajsa. Jag skämdes. Innombords var jag spräng röd. Bussen  stannade och mamma och Svea gick ut. Efter ett tag kom dom  ut från dom mörka buskarna längst vägen och klampade in i bussen. Jag kunde nu inte annat än skratta . Jag kände att jag var lite avundsjuk (inte så som att de var jag som var bajsnödig)  men att hon bara kunde säga till att hon ville bajsa, bussen stannades och hon fick göra de utan att ens överhuvudtaget behöva bekymra sig om vad alla skulle tycka och tänka.
De var så enkelt att vara liten.

Ajja bussen rullade vidare och vi var framme vid flygplatsen, där väntade dock en evig väntan tills planet skulle gå.
Resan hem gick bra, snabbt och smärtfritt. Alla kvinnorna på platet borjade att applådera. Egentligen fattar jag inte över vad de applåderar åt. Kanske är de för att piloten skött sitt jobb och tagit dom hem till sitt älskade norrland oskadda?

Nu är allt uppackat och de känns lite tråkigt. Jag tycker att det alltid blir så vemodigt att packa upp grejerna. Känns som att man städar och tvättar bort en hel vecka ur sitt liv. Alla res minnen och så. Egentligen vet jag ju att minnerna sitter uppe i huvudet och så. Men jag upplever de som lite jobbigt.

Ska inte dra ut nå mer på inlägget som blev ohhyggligt långt  men samtidigt en kort resumé över en vecka.
Men måste få lägga till en grej, Bulgarerna på stället där vi höll till (Obzor) var ohyggligt trevliga och inte alls på något sätt " sliskiga". Ni fattar som en del är utomlands. Heja Bulgarer.
Kort fattat så.

Varmt, soligt,skönt, bad, avkopplande, gemenskap.


nicka med huvudet betyder nej och skaka på huvudet betyder ja?

Fick en sjukt konstig kommentar. Läste det otydliga sammanhänget och tog bort den. Den var mindre kul skrivet och fick mig att tänka till.
Frida peppade på stan idag om att jag var tvungen att skriva ett inlägg innan jag drar till Bulgarien.

Storstädning låg på schemat idag. Alla skulle renbädda,dammtorka,dammsuga och skrura sina rum. Det gjordes och nu luktar de rent i huset. Enlig alla vuxna är de betydligt myckert trevligare att komma hem när de är städat, okej de kanske är sant men de  räcker väl att bara plocka bort sakerna? Eller?
Resekläderna är ju alltid grymt jobbigt att bestämma. När vi har flyggt med Stras för att spela SM eller Scania har de varit lätt. Gråa mjukisbyxor och starshooden. Det är dock Lena som har bestämt men de har varit enkelt och bekvämt . Men nu är de ingen som bestämmer åt mig, jag frågade mamma och hon rabblade upp vad resten av familjen skulle ha på sig, trekvartsbyxor och tshirt typ. Men jag har inga sånna byxor. Vad tar jag då?
Jag vill ha något bekvämt och fräscht. Nåt som går att andvända under vistelsen i Bulgarien också.
Gud klockan är 21.30 jag måste gå och bestämma nu. Sen måste jag ju packa ner allt i väskan och kolla igenom packningen ytterligare en gång.Nä nu ger jag mig. Inlägget är sjukt trist men jag måste gå nu. Prick nu.

Njut av sista riktiga sommarlovsveckan. Gör nåt kul.

Nu är jag redo för en vecka med sol och bad. Puss och kram

hälsningsfraser

Kvällen är ung. Men orken är i botten. Ska kolla film med mamma, eventullet att hon har köppt nåt gott tilltugg. Skulle verkligen förgylla min kväll. Känner mig riktigt risig. Nästan skrattretande, alla i hallen måste ju trott att jag gråtit hela natten eller kliat sönder ögonen. Dom är ill röda och svider sjukt mkt.

Nu är de verkligen höst. Det är ruggigt kallt men soligt ute.
Vad hände med den fantastiska svenska sommaren då?
Inte mer än 2 veckors riktigt skön sommarvärme har de varit.
Jag hann ju aldrig fara till klubbviken, simma från lulsundet till kanontbryggan, tälta elelr något annat som vi hade planerat att göra. Det är tragiskt.
Hoppas jag får min värme och sol på onsdag då =)

Ha en fin lördagskväll





c-vitaminer



Trodde jag fick smaka på en av Jigsaw Hemska prövningar i natt.
Jag vaknade kring klockan halv 4 (vilket jag då inte viste)
Skulle kolla vad klockan var för att veta om de var värt att somna om. Jag vänder mig från väggen och sträcker ner handen för att ta upp mobilen.
Jag håller mobilen i handen men jag går inte upp ögonen. Jag får gensat blikar av scenen då två killar ligger på varsin "säng" (kommer inte på de rätta ordet för vad de egentligen är dom ligger på). En av killarna som ligger på "sängen" har fått sin mun ihop sydd och den andra killen sina ögon. Jag jagar upp mig själv. Sätter ena handen mot ögonen och känner att de är alldeles "grusigt". Då inser jag att ögoninflammationen har drabbat mig.
Ögonfransarna sitter kvar. Tack gode för de.


Ska fixa nåt att käka, ska sitta i sek till matchen som jag inte får spela.
Hade över hundra besökare i förrgår. Rätt nice!
Njut av solsken och blåst

söker efter motto

Jag är utråkad, och riktigt less. Huvudet sprängs snart och jag är helt utmattad.
Måste städa klart nu.

En kille gick förbi mig på lk. Han tittade sjukt mkt. Jag tänkte inte mer på de. Nå väl, en stund senare står han bredvid mig och börjar berätta om att hans kompis tjej hade varit på under tidigare helg och kysst en annan tjej.
- Är de otroghet? frågar han då.
Jag lyfter på ögonbrynet och blir allmänt paff. Utan att tveka svarar jag.
- Ja?
Han ger sig inte utan fortsätter att fråga och han vill som få igång mig att börja diskutera med han. Jag hör knappt något av vad de är han säger. Tills slut går jag dårifrån. Anna kommer fram till mig och berättar att killen hade berättat samma sak åt henne. Hon hade också blivigt helt paff.
Hur som helt, låt mig komma till poängen.
Visst är de väl ändå otroghet om en tjej som är tillsammans med en kille kysser en annan tjej?
Inga konstigheter om man frågar efter min åsikt. Men så här i efterhand känns de som att kille ville ha ett annat svar.
Vad tycker ni ?
Är de otroghet eller inte ?

fire

Får mitt sjukt efterlängtade badrum på måndag.
Då slipper jag ha alla mina creamer,shampoon,balsam,lotions,smink,spray osv i mitt rum.
Sjukt nice att ha ett eget badrum, slippa höra knackningar på dörren när du står och sminkar dig,
- Ska bara hämta en grej,
Vet inte om de är så hos många familjer men så är de iaf hemma hos oss iaf.

Just kollat, eller jag har ju kollat på de i stort sett hela sommaren. Våra bästa år.
Serien är helt galet töntigt och verkligen en b-serie men jag är helt besatt av den. Sjukt bra att inget egentligen händer mellan alla avsnitt. Du kan hoppa in när som helst och fatta allt som händer.
Den tar aldrig slut heller. Inter efter 40 år iaf. Haha

Magen kurrar, ska göra något att äta och en stor kopp te =)

i still ain´t over you

Bion, var bra. Kul att göra något med pappa, de händer inte så ofta.
Inne på bion börjar jag hets svettas och frysa. Benen typ domnade helt av och huvudet höll på att sprängas.
Hemma rusade jag direkt till sängen somnade som ett utmattat litet barn.
Men jag sov inte speciellt bra. Vaknade och somnade omvart annat. Svettades, frös, led av halsont och huvudverk.
Jag konstaterade vid halv 4.
-Emma du har feber.
Låg kvar drömde sjuka drömmar. Vid halv 7 kunde jga inte hålla mig. Var tvungen att gå på toa och ta en panodil. Vid de hära laget var huvudet i sprängnings läge.
Gick tillbaka till sängen och sov tills halv 12. Då ringde morfar.

Nu då? Vad gör jag nu då?
Träna kan jag ju inte, inga fystester kan jag ju göra heller.
Fast mina naglar är i behov av lite ny ompyssling, ska nog kunna hitta tid åt de. Och städa. Här ser de ut som en knarkarkvart, kläder överallt.
Kanske rent utav möblerar om.

nationalencyklopedin

Säg inte att halsen ska börja värka ingen? Känns tungt att välja och de ömmar.
Huvet känns också tungt likså benen.

Godis eller popcorn till filmen?


forever 21

Oj vilket skutt upp i statistiken. Vilken kurva alltså. 38 unika besökare och 73 sidvisningar.
Får väl kämpa för att behålla siffrorna.
Var och kollade film hos Jonh, Jonatan var ochså med. Vi kollade Kung fu pandan. Haha den var faktiskt riktigt rolig.
Har varit branvakt hela dagen idag. Sjukt krävande de är. Lunchen var ju lyckad. Eller mackaronerna blev de iaf, köttbullarna vågar jag knappt nämna.
- Emma är de första gången du steket köttbullar? Frågar min 8åriga syster när hon ser svarta sten hårda bullar på tallriken. Hon petade försiktigt bort kötbullarna utan att säga något mer och gav mig ist cred för de underbart perfekt kokade mackaronerna.
Chokladbollar kom upp som förslag av min mindre syster. Jag ställde upp. Skulle precis börja smälta smöret då än en gång min 8 åriga syster kläcker ur sig,  
- Man ska inte smälta smöret Emma.
Jag sa inget kände mig verkligen trög. Mathilda som är 8 år yngre kunde receptet bättre än mig. De fulaste var att vi hade receptet framme och jag ville  tro att jag var nån slags "chockladbolls kung" som kunde de utan till. Skamen tog över. Ställde mig ist och blandade saft.

Sven träning nu. Äntligen, är helt laddad. Få röra på mig lite nu. Komma ut!
Bio sen med pappa, Batman. Tror faktiskt att den kan vara riktigt bra.

Lev livet

när man längtar tar saker tid

Upp och hoppa! Eller åtminstonde ligga kvar halv vaken i sängen ett bra tag. Gick upp kring halv 11. Tog en matlåda och satte mig och kollade tv ett tag medans maten sjönk ner i magen. For och sprang på ormberget 3,3: an och sen 2 ggr upp och ner i backen. Med tanke på att jag inet kunat träna på 2 veckor så gick det väl bra. Nu är de en evig väntan tills basketträningen ikväll kl18-20 =)
Sen ska jag nog mest troligt upp till John kolla film och mysa på. Vi ska vara nyttiga gör milkshakes, de blir toppen.





Man hamnar i trans av låten, underbar!

Enjoy

från hamn till hamn i luleå..

Och så kom fredag. Underbart!
Men kläder, jag hatar att välja kläder. Väder och vind styr mitt val men de tycks alltid kännas fel väl på plats.
Hojja. Nu skiner solen och de ser ut som att de ska bli fint väder men det gjorde det ju igår med de är väl bara vänta och se. Smhi, jag litar på eran prognos.
En evig väntan. 
Hela jävla 4 timmar tills E.M.D ska sjunga. Haha
Igår ville jag fan se nordman men icke att de blev av. Lika de kanske. Hade nog skämts av att stå och lyssna på han. Haha
Imorse när jag steg upp tog ett glas yoghurt och slog upp tidningen. Det var lugnt och skönt.
Började faktiskt tok skratta för mig själv när jag slog upp sida 5 i Kuriren.
- Kommunrabatt full av cannabis.
Så löd rubriken. Många av er har säkert sätt de. Men jag kunde inte hålla mig för skratt, Så fruktansvärt fult gjort bara. Råkat planterat narkotika  mitt i stan. Jamaica ser aningen nöjd ut efter att han hittat narkotika växten  bland alla andra växter på floraskulle.
Frågan återstår, vad gjorde Jamaica i blommrabatten?



Haha!


E.M.D, Ludvig Svartholm och Millencolin blir de att kolla in ikväll=)

Ha de bra bland luleås hamnar ikväll. Puss på nosen!

RSS 2.0